dimecres, 27 de setembre del 2023

SANTUARI DE SANT JOAN BAPTISTA DE TORAN. CANEJAN. L’ARAN JUSSÀ. VAL D’ARAN

 

Quan al topònim: 

https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=43742

La Roser Riubrugent, publica fotografies del santuari de Sant Joan Baptistade Toran, al terme de Canejan, a l’Aran jussà




https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/4584

Patrimoni Gencat en diu; Església d'una sola nau, amb l'entrada a ponent i amb dos contraforts al mur de migdia. Possiblement, els únics elements romànics que es conserven siguin una obertura espitllada a la cara nord i l'absis semicircular a l'est. Tota la resta semblen afegits posteriors (sagristia adossada a sud-est, obertures quadrades a nord, oest i sud...). Fa la sensació que la nau ha estat engrandida tota ella posteriorment.



Fotografia. Cristina Pérez Jimeno

La Vall d’Aran, la Ribagorça, els Pallars,.., son sens dubte prop de Déu, dissortadament però, son lluny, massa lluny de Barcelona i de Madrid.

Que Sant Joan Baptista  e Sant Antoni dera Sitja, elèven a l’Altíssim la pregarie des armènis, amazics, illencs, gitans, aragonesi, asturians , valencians, bascs, aranesi , galhecs, catalans, còrsi, escocessi, ucrainesi , gal·lesos, palestiniani , hawaianesos, afganesos, inuits , saharauis ... , E toti es collectius minoritzats e reprimidi, Senhor; libère eth tòn pòble!!!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada