dimarts, 12 de maig del 2020

SANT PERE DELS ARQUELLS I SEVA CELESTIAL ESQUADRILLA D’AVIONS. RIBERA D’ONDARA. LA SEGARRA. LLEIDA.

Visitàvem el Pere Albert Carreño, el Juan Navazo Montero i l’Antonio Mora Vergés, Sant Pere dels Arquells, ara terme de Ribera d’Ondara, a la comarca de la Segarra.


L'església de Sant Pere dels Arquells, avui no guarda cap vestigi del seu passat monàstic, és a la part més baixa del poble . criden especialment l’atenció, el Pedró darrer vestigi possiblement del Comunidor, i l’escut Vaticà damunt la porta de l’església. La qualitat de Papa de Sant Pere, permet el lluïment d’aquest element; malgrat això, és una autentica raresa, que fotografio també amb delectança.


L'actual parròquia de Sant Pere dels Arquells era una canònica filial de la de Santa Maria de l'Estany. El 1084 hi consta l'existència d'una església que va ser dotada econòmicament, potser amb la intenció de fundar-hi un monestir. Més endavant, el 1100 el lloc fou donat a l'Estany perquè hi instaurés un priorat. En el decurs dels segles XII a XIV el lloc va tenir una vida relativament sòlida, però en caure en decadència la casa de l'Estany, aquesta també va perdre vitalitat.

Es va secularitzar el 1592 i va passar a mans de Santa Maria de Montserrat, com a priorat, fins el 1835. Durant els segles XVII i XVIII va passar a ser més aviat una granja regida per un prior de Montserrat. Actualment és una parròquia.

Al costat de l’absis retratava al Pere Albert Carreño, i al Joan Navazo Montero, embadalits amb la contemplació de “l’esquadrilla de Sant Pere”, que ha esdevingut motiu d’interès turístic, per davant de l’església de Sant Pere dels Arquells.


https://www.lavanguardia.com/encatala/20131125/54394828397/tres-caces-combat-jardi-domestic-sorprenen-la-segarra.html



http://www.rusadas.com/2013/12/sant-pere-dels-avions.html

https://www.historics.org/vehicles-militars-a-sant-pere-dels-arquells/


Continua l’assetjament de http://blogscat.com/a/diaridecastellardelvalles/

Error establishing a database connection

Ens DOL MOLT ESPECIALMENT el mal que s’està produint a BLOGSCAT empresa de tecnologia catalana.

Altrament però, als que esmercen esforços i recursos per torpedinar-nos els volen insistir en que la seva és una tasca inútil.

Donec perficiamfins a reeixir-.

Passen els dies, les setmanes i el mesos, i el silenci sobre el nombre de víctimes i la seva identitat es continua mantenint :

Hi ha dades però, que ens permeten per extrapolació , aventurar un possible nombre de víctimes.

Quan a la seva identitat, si les famílies ens ho fan saber, ho publicarem al Diari de Castellar del Vallès.

El nostre condol a TOTES les famílies que han perdut un esser estimat en aquest llarguíssim període d’arrest domiciliari i toc de queda a la que ens sotmet el GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA.

Catalunya 60976 11248 18,45 %

Castell 230 42,44 ESTIMACIÓ

Polinya & Sentmenat 98 18,08 ESTIMACIÓ

SANT LLORENÇ més de 40 victimes


https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20200511/coronavirus-catalunya-ultima-hora-casos-7949013


https://m.facebook.com/ignasigimenez/video_grid/


Per intermediació de Sant Pere, demanem a l’Altíssim que tingui pietat de TOTS nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada