Retratava la casa anònima del carrer Joaquim Vayreda, 13, situada face to face davant la casa Masramon, obra dels anys 1913-1914 , de l’arquitecte Rafael Masó i Valentí (Girona, 16 d'agost de 1880 - 13 de juliol de 1935)
http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=Olot&page=6&pos=58
La ‘casa anònima’ Patrimoni Gencat ens la descriu així ; bonica casa de planta rectangular amb teulat a quatre aigües. Disposa de planta baixa, amb balcons de sortida a la terrassa; un pis amb balcons i un segon pis amb galeria d'arcs coberta. Cal destacar que els murs foren estucats dibuixant grans franges horitzontals. Sota la galeria coberta corre un fris de motius florals i vegetals que es repeteixen en els amplis guardapols de les obertures; els angles de l'edifici varen ser fets amb encoixinats, amb motius geomètrics alternats, imitant pedra. No disposa de cap més façana notable.
Manuel Malagrida Fontanet (Olot, 20 d'abril del 1864 – Barcelona, 15 de maig del 1946) fa tirar endavant la creació d'una ciutat-jardí a l'estil anglès avui coneguda per Eixample Malagrida, amb grans torres i edificis envoltats de jardins. Dirigida en la part tècnica per l'arquitecte municipal Joan Roca i Pinet ( Girona, 19/.08.1885 – Girona, 16.01.1973 i acabada el 1925 per Josep Esteve Corredor (Girona, 3 de febrer de 1896 - 16 de juny de 1965)[1 , a l'espai comprès entre el Passeig de Barcelona i el riu Fluvià. Als carrers propers a l'eixample (Vilanova, Vayreda, etc.) es van fer edificis importants com la casa Masramon i d'altres amb decoracions notables, bé que no tindran les pretensions d'aquelles aixecades en ple eixample. http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/biografies/fitxa/6.html
Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de les dades, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs del promotor i del mestre d’obres i/o arquitecte.
La Mercè Pagès, em deixava un comentari; aquesta casa havia sigut un taller d'imatgeria religiosa Can Margui.
L’Albert Carbonell Miquel, em deia que durant un temps, 80/90 del segle XX, hi hagué l'escola d'Expressió, a la planta baixa.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada