dilluns, 10 d’octubre del 2016

EL MANSO CALDERS / VINYES VELLES. MONTORNÈS DEL VALLÈS

Feia recerca d’un edifici de Montornès del Vallès que retratava el Luciano Roisin [ Lucien Roisin Besnard (L. Roisin) (París, 1884 - Barcelona, 1943)] possiblement abans de la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República.


Edifici de planta quadrada, és a dir un cub coronat amb teulada de quatre vessants. La seva façana està orientada vers llevant, i els seus elements es distribueixen simètricament respecte a un eix central que es troba definit per una porta adovellada d'arc de mig punt i un escut coronat al seu damunt. Hi ha sis finestres, dues d'elles arran de terra i les altres quatre a l'alçada d'un primer pis. A sota la teulada hi ha una filera de nou finestres d'arc de mig punt. A la dreta de la façana hi ha un rellotge de sol. L'edifici es troba arrebossat i pintat de color blanc, excepte les dovelles de la porta, els bancals i les llindes de les finestres i les cantoneres de tot l'edifici. Adossat al mur de l'esquerra hi ha un safareig. Al davant de la casa, i tancant una era, hi ha una balustrada.


L’any 1990 la Maria Cinta Cantarell Aixendri repetia la fotografia en la que no s’aprecien canvis substancials.

A la pàgina de l’Ajuntament de Montornès del Vallès, llegia :
http://www.montornes.cat/municipi/llocs-d-interes/manso-calders
http://www.montornes.cat/actualitat/noticies/2013/09/18/la-formacio-per-a-adults-ja-s-ha-instal-lat-a-les-aules-del-vinyes-velles

Edifici de volum cúbic i planta quadrangular amb teulada a quatre vessants que des del 1983 funciona com a centre d’ensenyament secundari.


El rellotge de sol és una de les pèrdues visibles

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada