diumenge, 13 de juliol del 2014

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT MAURICI. LA QUAR. BERGUEDÀ

El Pere Magrans Nadal retratava l’església barroca, advocada a ant Maurici, que fou construïda al segle XVII i que s'amplià al segle XIX quan esdevingué parroquial del municipi de la Quar.


La descripció tècnica ens explica que és un edifici barroc d'una sola nau rectangular coberta amb volta i rematada per un presbiteri quadrat i flanquejada per quatre capelles laterals. La porta s'obre a migdia i és d'arc de mig punt, fruit de les reformes del segle XIX. També és d'aquesta època l'òcul circular que il•lumina la nau i el campanar, de torre quadrada i coberta piramidal, que es troba a llevant de l'església, ocupant l'espai d'una capella lateral. L'interior és enguixat. La façana fou reformada al segle XIX amb la construcció d'un coronament abarrocat.


Acull una imatge de fusta i d'1,35 metres d'alçària de la Mare de Déu de la Quar, que representa la Verge asseguda, amb l’Infant al bell mig de la falda, i que és un notable exemplar dels segles XII o XIII, procedent del Santuari de Santa Maria de la Quar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada