dissabte, 6 de juny del 2020

CAPELLA DE SANT ANTONI DE PÀDUA DE LA CASA RICART. MERAVELLES DE VIC. OSONA

El 4 de juny de 2014 publicava una fotografia i demanava dades de l’advocació que tenia la capella neogótico amb façana al carrer de Sant Domènec, prop de l’església de Sant Antoni Maria Claret de Vic.


Fins a dates molt recents , en que contestava el Ramon Serra Montmany , no em sabien donar raó de l’advocació d’aquesta Capella.Val a dir que malgrat que l’Església catòlica no viu els ‘seus millors moments” , no trobava gaire ‘normal’ aquesta manca de dades, tenim en compte que Vic és encara ‘ la Ciutat dels Sants’.

Bona tarda Antonio.

Adjunto mes informació de la Casa Ricart a la que pertany la Capella advocada a Sant Antoni de Pàdua.

Casa Ricart és un edifici modernista de finals del segle XIX ubicat a Vic a La Rambla Sant Domènec que consta de jardí, aparcament, capella particular i tres plantes amb salons interiors decorats amb pintures modernistes.

L’edifici està catalogat com a bé cultural d’interès local.

Després d’estar abandonat durant anys torna a ser una icona de la burgesia pròpia de l’època un cop realitzat un acurat treball de restauració que ha permès recuperar els elements de l’època però adaptant-los a la normativa i les necessitats actuals.
https://www.apabcn.cat/ca_es/serveicolegiat/actesiactivitats/premis/finalistes/Pagines/casa-ricart-vic.aspx

L’autor va ser l'Antoni de Ferrer i Corriol o bé Antoni de Ferrer i de Corriol (Vic, 5 d'octubre de 1844 - Barcelona, juliol de 1909)
https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/antoni-ferrer-de-corriol
https://www.raco.cat/index.php/Ausa/article/view/38841/38709

Patrimoni Gencat li dedica un comentari telegràfic :
http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=36378

Edifici d'una mitgera, amb pati a la part posterior. consta d'una planta baixa, un pis superior i golfes. A la façana principal s'obren dos portals, un d'arc rebaixat i l'altre escarser, adovellats. Les obertures es distribueixen asimètricament per tota la façana, essent totes de llinda plana. Destaca la capella, situada al carrer Parc Jaume Balmes, construïda amb llenguatge neogòtic, obra d'Antoni Ferrer.

La capella com em confirmava el Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín) , estava advocada a Sant Antoni de Pàdua, em confirmàvem també que malauradament no tenen fotografiat aquest interior.

La festivitat de Sant Antoni de Pàdua es celebrarà el proper dia 13 de juny, data en la que programo per a la seva publicació a http://coneixercatalunya.blogspot.com/ aquest post.

https://www.casaricartvic.com/

Vic té un riquíssim patrimoni immoble:

https://www.academia.edu/40260137/LA_CASA_RICART_Un_exemple_del_Modernisme_senyorial_vigat%C3%A0


https://www.yumpu.com/es/document/view/13773875/cataleg-de-bens-protegits-volum-1-ajuntament-de-vic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada