diumenge, 20 d’octubre del 2019

CASA ROVIRALTA "EL FRARE BLANC". BARCELONA

http://w123.bcn.cat/APPS/cat_patri/editElement.do?reqCode=inspect&id.identificador=2448&id.districte=05
Casa unifamiliar, resultat d'una profunda reforma duta a terme per l’arquitecte Joan Rubió i Bellver ( Reus, 24 d'abril de 1870 + Barcelona, 30 de novembre de 1952) de la masia existent anomenada El Frare Blanc, nom que li ve dels antics ocupants i propietaris de l'ordre dels dominics.
De l'antiga masia conserva l'estructura i disposició dels volums amb lleugeres ampliacions com són la tribuna, la galeria sobre el jardí i l'esplèndida planta de les golfes, i més concretament la capella, com a peça original amb la seva decoració. La rica i complexa distribució i decoració dels espais interiors és poc apreciable exteriorment, on el protagonisme és assumit pel preciosisme artesanal amb què se solventen els elements constructius tradicionals. Llindes de portes i finestres, balustrades i pòrtics, coronaments i ràfecs, estan resolts amb l'ús de maons i altres materials ceràmics, contrastant amb els paraments llisos emblanquinats. La part de barana i tanca, situada prop del número 33 no és original.


De l'interior destaca, com ja s'ha dit, la complexa distribució espacial i la rica decoració.

https://sites.google.com/site/barcelonamodernistaisingular/sarri---sant-gervasi-3/casa-roviralta---frare-blanc/casa-roviralta---frare-blanc---interior

https://sites.google.com/site/barcelonamodernistaisingular/sarri---sant-gervasi-3/casa-roviralta---frare-blanc

Teniu imatges de la capella?, en sabeu l’advocació? , esperem BONES NOTICIES a l’email coneixercatalunya@gmail.com

A Castellar del Vallès, al nucli de les Arenes, hi ha un edifici atribuït a Joan Rubió i Bellver ( Reus, 24 d'abril de 1870 + Barcelona, 30 de novembre de 1952)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada