dimarts, 5 de febrer del 2019

IN MEMORIAM DE LA COTXERA DEL TRAMVIA I DESPRÈS DELS AUTOBUSOS QUE FEIEN LA LINIA DE TIANA A MONTGAT. EL MARESME . CATALUNYA

Es publicava la fotografia d’un edifici del que explica el Josep Maria Toffoli Carbonell; construït per la Companyia del Tramvia l'any 1917, al costat de l'estació transformadora, per dedicar-lo a cotxera, ja que esperaven l'entrega del tercer vehicle i el remolc.


Al adquirir la Empresa Casas la Companyia i substituir el tramvia por l’autobús, passa a ser la cotxera del autobús.

L’autor va ser l’arquitecte Ramon Maria Riudor i Capella (Barcelona, 1867 + Tiana 20 de Abril de 1938)

http://perso.wanadoo.es/assotram/tramtiana.html

http://notesdetransportpublic.blogspot.com/2011/05/linies-montgat-tiana.html

Patrimoni Gencat en relacio a la COTXERA PER AUTOBUSOS DE LINIA DE TIANA A MONTGAT al carrer d’Anselm Clavé – sense cap imatge – ens diu ; (Enderrocat).

Edifici civil; es tracta d'una gran nau de planta rectangular, sense cap mena de divisió interna de l'espai. Coberta per un sostre de dos vessants d'uralita sustentada per un embigat.

L'edifici no té façana, només un gran frontó realitzat amb llistons de fusta així com la decoració de la part frontal del voladís. El mur lateral esquerra presenta dos finestrals típics de la seva estructura de primer quart de segle: arcs escarsers tripartits.

El Josep Maria Toffoli Carbonell, em confirma que la fitxa de Patrimoni Gencat es refereix a l’edifici que apareix a la fotografia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada