dijous, 30 d’agost del 2018

IN MEMORIAN DE LA SOCIETAT RECREATIVA EL FÈNIX DE VILA-SECA DE SOLCINA. TARRAGONA

Retratava – amb alguna dificultat tècnica- l’edifici de Societat Recreativa el Fènix al carrer de la Font de Vila-seca.


A : https://www.bibliotecavila-seca.cat/historialocal/images/stories/treballs/TR.Associacionisme.JMPujol.pdf

En relació a la història de l’entitat llegia; després d'una intensa recerca, es va trobar un terreny adequat per a l'Entitat a l'actual carrer de la Font, una peça de terra anomenada Hort dels Gitanos.

La cèntrica parcel·la era idònia i disposava de l'espai necessari per du a terme les activitats de la Societat. La nova seu social, que acabaria sent la definitiva, va ser inaugurada l'any 1929, construïda de nova planta pels mateixos socis que de manera desinteressada i entusiasta van participar-hi, estalviant molts jornals, a més de les seves aportacions econòmiques a fons perdut.

L’estructura de l’edifici ens permet suposar que hi havia algun mestre d’obres i/o arquitecte que portava la direcció de les obres, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com , també si és possible saber qui va ser l’autor de la figura del fènix.

Vila-seca, Tarragona, Catalunya us ho agrairan.

Vila-seca no disposa – encara – d’un Catàleg de Patrimoni :

https://infocamp.cat/arxiu-seccio-vida-municipal/item/15652-decidim-vila-seca-proposa-crear-un-cataleg-de-bens-culturals-d-interes-local
Gràcies al Pep Aleu Sendra, anirem recollint dades que esperem – anys a venir – si s’assoleix un estat democràtic, serveixin si més no, com a informació bàsica per confegir el Catàleg de Patrimoni

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada