dilluns, 11 de juliol del 2016

ESCOLA DE CAN ROSSELL DE LA COSTA ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. SUBIRATS. EL PENÈDES SOBIRÀ.

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Passava el matí del dilluns 11.07.2016 a Subirats, el Josep Mata Massana, President del Centre d'Estudis de Subirats-CESUB http://blogscat.com/cesubsubirats/ em feia de guia en la recerca dels edificis que acollien abans de la dictadura franquista les escoles públiques.


Escola de Can Rossell de la Costa. Sembla que el topònim originariamebt duia una única S.

En tots els casos l’afirmació té com a única base la transmissió oral, ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com , imatges i si es el cas, dades que vinguin a confirmar i/o desmentir l’ús docent en aquell breu període de llibertat que precedia a la llarguíssima dictadura franquista, i la ‘Democraciola’ que la substituïa.

Ens agradarà rebre imatges de l’època en que aquests edificis exercien com escola a l’email coneixercatalunya@gmail.com

L'any 1764 la Parròquia de Sant Sadurní de Subirats es va separar del municipi, formant el nou terme municipal de Sant Sadurní d'Anoia, de tants sols 18,97 km², i 12.590 habitants al tancament de l’any 2014, molt lluny dels 39.221 habitants que tenia en aquella mateixa data Vilafranca del Penedès, amb una superfície de 19,65 km². La reversió d’aquella decisió de 1764 donaria lloc a un terme de 55,92 km² + 18,97 km², que seria sens dubte el més pròsper del Penedès.

Està clar que la dictadura franquista no portava l’educació i la cultura fins a les terres del Penedès sobirà , oi?.

No seria una despesa excessiva confegir un panell informatiu per posar-lo en aquest edificis explicant que servien com escola en el període ---- . ----, això ultra ajudar a la recuperació d ela memòria històrica, esvairia els ‘dubtes’ sobre la ‘catalanitat’ dels funcionaris i/o politics dels nostres consistoris. Als catalans, com a la dona del Cèsar se’ls demana que siguin honestos , i que ho semblin

Hem recuperat imatges de més de 964 edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, època que no es pot relacionar ni amb l’educació ni amb la cultura ; insistim tossudament en que ens cal l’ajut de TOTHOM per recuperar la memòria històrica, el pas del temps ens juga a la contra, i la Democraciola que s’instituïa l’any 1978, no ha fet res per evitar-ho.

Fem la tasca de recollida d’imatges amb recursos propis – escassos com us podeu imaginar, quan es viu només d’una pensió pública del GOBIERNO DEL REINO DE ESPANA- per aquesta raó, m’ ’adreço principalment a la ciutadania per recavar la seva col•laboració en la recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, agrairé la tramesa d’imatges i/o dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Passeu de l’admiració a la col•laboració, Catalunya us en deurà una, recordeu sempre que l’infern està empedrat de bones intencions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada