dissabte, 2 de maig del 2015

LA BASÍLICA RURAL DEL SAGRAT COR DE JESÚS. CASA D’ESPIRITUALITAT JESÚS I MARIA. EL BRULL. OSONA. CATALUNYA

El Josep Olivé Escarré, malgrat les fotografies en que apareix prop de l’església del Sagrat Cor de Jesús, dins el recinte de la Casa d’Espiritualitat Jesús i Maria, al terme del Brull a la comarca d’Osona, encara es pessiga perquè com ell diu , no sap si és real i/o somnia.




Llegia que l’edifici és obra de Enric Sagnier i Villavecchia (1858-1931), marquès de Sagnier, i que la inauguració va tenir lloc el dia 5 d’agost de l’any 1895.

El promotor va ser l’ Alexandre M. Pons i Serra, nascut a Barcelona l’any 1859, traspassat d’un atac de cor el 27 de maig de 1907

Havia tingut ocasió de visitar el temple expiatori del Tibidabo a Barcelona, i l’edifici familiar dels Villavecchia al terme de Sant Hilari Sacalm.

Els trets d’aquesta església que va definir encertadament el canonge Jaume Collell i Bancells (Vic, 16 de desembre de 1846 - 1 de març de 1932), en una de les seves homilies com ‘basílica rural del Sagrat Cor’, em feien evocar les anteriorment citades, i m’omplia de goig trobar la confirmació en l’excel•lent treball del Xavier Cateura i Valls : http://blocs.aquiosona.com/des-del-montseny/estances-de-febre/
La Castanya, gener de 2010

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada