dimarts, 10 de juny de 2014

LA MAISON BLEUE. SANT LLORENÇ SAVALL

No trobava al ‘Mapa de Patrimoni’ cal referència al promotor, ni al mestre d’obres i/o arquitecte que aixecava aquest edifici de la carretera de Monistrol 80 , possiblement abans del primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ); la descripció ens diu ; edifici aïllat de planta rectangular, format per planta baixa i pis, i cobert per teulada a quatre vessants sostinguda per cabirons de biga. Les finestres i altres obertures tenen l'ampit i la decoració allindada feta de ceràmica vidriada, detall que li dóna un aire característic d'inicis de segle. Té diversos elements originals d'interès, com les fustes de les finestres, i un original tancat de pedra irregular, maó i reixat.


La tradició feia al dimoni ‘ constructor de ponts’ ; atès l’estat lamentable de la documentació relativa al Patrimoni Històric a Catalunya, no es pot excloure que el ‘Princep Blau ‘ estengués la seva activitat en l’àmbit de l’obra privada, oi ?.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

L’Antoni Pladevall Font (Taradell, Osona, 1934) em feia un comentari ; m 'han explicat que aquesta casa va ser feta pel constructor Joan Pla, fill de Sant Llorenç Savall, localitat on hi han altres cases fetes seves com Casa Albagés, Cal Berbis i la l’hostal Cal Pla , a tocar del pont a l'entrada del poble.

Durant l guerra va perdre un fill, i un altre que tenia va morir tísic dos o tres anys després.

La seva filla Maria, casada i que tenien un forn a Terrassa, venia a viure a temporades a la casa pairal.

Segur que algú o altre en sabrà més que jo.


I contestava ; Antoni, tant com vostè podria ser, més sincerament em costa de creure, moltes gracies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada