diumenge, 2 d’octubre del 2011

GITANES D’ETIQUETA

Pacientment esperava més enllà de les 13,00 el començament de la Ballada de Gitanes el diumenge 2 d’octubre de 2.011. M’havien sobtat els vestits de color negre amb faixa vermella de la Colla de Solters, tradicionalment – seguint la tradició que els dona nom – les dones lluïen vestits de coloraines :
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2011/03/ball-de-les-gitanes.html

El lloc, l’anomenada Plaça del Calissó – popularment coneguda per la Plaça del Nyap – era força inadequat, sobretot perquè a l’Espai Tolrà es duia a terme la Fira Comercial, i a Castellar tradicionalment la ‘participació ciutadana’ acostuma a ser minsa.





Sota un sol de justícia, i amb gran polseguera – ningú va remullar la terra resseca de la plaça -, es succeïen el Pas d’Entrada, la Catxutxa, el Xotis, la Jota i un ball extremament bonic i de difícil execució que posava a tothom dempeus; quan marxàvem seguin els nuvis i la seva bandera, els aplaudiments esdevenien ensordidors.





Les Gitanes havien superat novament unea més de les 'habituals' adverses circumstàncies; val dir que a Castellar del Vallès costa trobar una família, que de prop o de lluny, ara o abans, no hagi tingut mai relació amb aquesta dansa.

Em costava seleccionar les imatges que enviaré als mitjans de comunicació i penjaré a TRIBUNA DEL BERGUEDÀ i el Conèixer Catalunya.

Ah!, el senyor google ens permet penjar les imatges amb una resolució millor de la que podeu veure, si cliqueu al damunt amb el ratolí se us ampliaran i podreu veure-les millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada