dimecres, 13 de juliol del 2022

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA DE CALONGE DE SEGARRA. L’ANOIA SOBIRANA

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat”    no desperta – dissortadament – passions.


Malgrat això tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca, en aquest cas l’Anoia


Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Val a dir  que la presencia  en aquesta comarca , en  molts pobles, viles i ciutats de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.


L’Anoia     , Catalunya , us ho agrairan.


Facebook em diu que faig masses publicacions  de caire cultural en llengua catalana, i m’adverteixen de suspensió.


Llegia,  havia estat l'antiga escola de Calonge de Segarra.




Quan aquesta va tancar per la falta d'alumnes, la seva següent utilitat fou una casa de colònies propietat de l'Ajuntament de Calonge de Segarra.


En data de 2013, es va presentar un concurs públic per al lloguer d'aquest edifici per a usos particulars.


Quan al topònim : https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=12042


Tinc el convenciment de que hi havia escoles també almenys a  Aleny , Mirambell, al Soler i fins a Sant Pere de l’Arc, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com i si existeixen fer-nos-en arribar imatges i dades.


Catalunya us ho agrairà.


https://latribunadelbergueda.blogspot.com/2016/05/in-memoriam-de-lescola-publica-de_30.html

 

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/03/calonge-de-segarra-lanoia-mes.html


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2011/01/santa-magdalena-de-la-vall-calonge-de.html


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2019/04/in-memoriam-de-les-escoles-publiques.html


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2011/04/el-reducte-fort-de-santa-maria-alta.html


http://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/03/sant-pere-de-larc-o-sant-pesselac-alta.html


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/03/sant-pere-de-mirambell-el-tumul-romanic.html


La pèssima situació econòmica i social del REINO, em feia pensar en un relat bíblic.  Gn 41,14-36,  Josep interpreta els somnis del faraó:




Vaig veure sortir del riu set vaques grasses i boniques, que anaven pasturant entre els joncs. Darrere d'elles en van sortir unes altres set, escarransides, lletges i magres: enlloc d'Egipte no n'he vistes mai de tan lletges.  Les vaques magres i lletges es van menjar les set vaques grasses que abans havien sortit del riu.  Quan ja les tenien dintre, no es notava que les haguessin engolides: continuaven tan escarransides com abans


Els hereus del franquisme encarnen les “ vaques  lletges i magres “, i la ciutadania del REINO fa el paper de les “ vaques grasses “. 


D’ençà de l’any 2004 l’inefable José Luis Rodríguez Zapatero (Valladolid, 4 d'agost de 1960) al GOBIERNO, i el silencia còmplice de la resta de partits, sindicats i  altres col·lectius, la “desamortització social “ agafava embranzida, i amb poc més de 18 anys s’aconseguia que més d’un terç de la ciutadania visques en la quasi misèria.  


Aprofiteu els darrers dies de “ vaques grasses” per voltar per Catalunya, retratant alhora que el nostre Patrimoni Històric,  els edificis escolars de Catalunya, i fent-nos arribar  aquestes imatges a l’email castellardiari@gmail.com


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada