diumenge, 19 de juliol del 2020

IN MEMORIAM DE LA CATALUNYA AGRÍCOLA. L’ALTRERA. RENAU. EL TARRAGONÈS

Tarragona excel•leix pel que fa al nombre de masies malmeses i/o destruïdes, i això , malgrat constatar que la Catalunya ‘moderna’ té poc a veure, quasi res, si som sincers, amb la que desenvolupava un dret civil ‘diferenciat’ , que regulava un món bàsicament agrícola, en el que la masia era la ‘unitat de producció familiar indivisible’.

Està clar que a mesura que s’ampliava el ventall d’activitats econòmiques , s’anava reduint la importància d’aquestes ‘unitats de producció familiar indivisibles’, fins a esdevenir anacròniques de forma general a partir de la segona meitat del segle XX.

Altrament criteris com ‘ el comerç de proximitat’, ‘ la producció sostenible’ , i fins el concepte mateix de ‘ fer país’ – compra a casa, ven a casa i faràs casa – , topaven amb el sistema de producció capitalista, que té com a objectiu únic el benefici econòmic en el termini més curt possible.

Tothom té coll avall, de forma expressa o tàcita que el present que patim, ens l’hem guanyat ‘col•lectivament’ , oi?.

Els termes constituïts per Peralta i la baronia de Renau, d'origen medieval, comptaven amb nombrosos masos, entre els que trobem el Mas de l'Altrera, situat al sud-est del nucli de Renau, vora el riu Gaià, en la riba dreta, als peus de la Pedrafita, que retratava el Raul Pastó Ceballos.




En el segle XV els masos de l'Altrera van ser incorporats a la baronia de Renau, en aquells moments sota el domini del llinatge dels Montoliu.
https://www.diputaciodetarragona.cat/marc/web/diputacio-de-tarragona/renau/mas-de-l-altrera

https://www.geocaching.com/geocache/GC6Z2GY_mas-de-laltrera-masos-del-tarragones?guid=6847c2eb-81e8-4ce8-98ac-f3bcaed1b53c

http://www.renau.altanet.org/sites/renau/files/POUM/ren_poum_ai_cat_bens.pdf

Malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui es del TOT RECOMANABLE la visita de Renau, Tarragona , .., de Catalunya, ara que encara és possible.

Feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,... eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria - , els presumptes malfactors , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d'abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.


https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html


https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8

El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada