dilluns, 1 d’abril del 2019

VA SER JORDI AUDET VIÑALS L’AUTOR DE LA FOTOGRAFIA DE LA TORRE DEL MAS DE L'HEREUET DE MONNARS?. TAMARIT DEL MAR. ARA TARRAGONA. CATALUNYA

Monnars és un poble de la zona de llevant de Tarragona, situat a uns 7 km del centre de la ciutat en direcció Altafulla.
L'any 2009 hi havia una població de 2.025 habitants.

El poble està situat entre la N-340 i l'A-7 que uneixen Tarragona amb Barcelona.

Tradicionalment, formava part del municipi de Tamarit de Mar, conjuntament amb Tamarit i Ferran, fins que el municipi fou agregat al de Tarragona el 1956.

De la TORRE DEL MAS DE L'HEREUET trobava : http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=1807

El conjunt del mas presenta un estat general de ruïna que fa difícil seguir la seqüència evolutiva dels edificis que el formen, tot i que l'estructura del mas deu correspondre als segles XVI-XVII. Destaquen dues torres de defensa, situades a la banda sud del conjunt. La torre occidental, de planta rectangular, es conserva en bastant bon estat, amb una alçada d'11 m. L'aparell és de maçoneria irregular lligada amb calç amb carreus reforçant els angles (encoixinats a la banda S). Les obertures originals combinen petites finestres quadrades amb espitlleres. La torre oriental és quadrada i es conserva en pitjor estat que l'anterior. L'aparell és de maçoneria irregular amb els angles reforçats amb carreus a la planta baixa, mentre tot el cos superior està construït íntegrament amb tàpia, excepte el coronament. Presenta arrebossat a tots els murs i conseva restes de dos matacans.


http://mdc.csuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/5572/rec/33

La fotografia de febrer de 1927 la feia Jordi Audet, del que no consten més dades, cognom matern, lloc i data de naixement i traspàs, …., pensem – i en voldríem tenir confirmació en el seu cas a l’email coneixercatalunya@gmail.com – que es tracta de Jorge Audet Viñals.

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1938/10/09/pagina-4/33131334/pdf.html?search=Jorge%20Audet

El día 3 del actual, y a consecuencia de un accidente de automóvil, murió el conocido arquitecto don Jorge Audet Viñals, el cual cumplía actualmente sus deberes militares en el Cuerpo de Defensa de Costas en la Zona de Tarragona. Fue precisamente al volver de su diaria inspección de- las obras a él encomendadas, cuando la ocurrió el desgraciado accidente.

El acto del entierro se efectuó el pasado miércoles, en la villa de Cambrils, con asistencia delas autoridades civiles y-militares y de todos los compañeros de trabajo, constituyendo una gran manifestación de duelo, justa correspondencia a las grandes dotes de simpatía e inteligencia que poseía el malogrado arquitecto y soldado de la República.

Además del recuerdo de todas sus cualidades, Jorge Audet Viñals deja diversas muestras de su arquitectura, fruto de su trabajo de artista que ya conocía el éxito.

http://www.cambrils.cat/arxiu/fitxers/documents/documents-amcam/llistat-de-les-persones-que-van-morir-a-l-hospital-de-sang-de-cambrils-i-van-ser-enterrades-a-cambrils

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada