dissabte, 1 de desembre del 2018

ENS PODEU EXPLICAR ON ESTAVA EL PEDRÓ DE SANT ANDREU AL BARRI DE S’AUGUER DE BLANÈS?. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

El diccionari Català València Balear ens diu d’Auguer ; topònim. Riuet de prop de Blanes.

https://www.blanesaldia.com/blanes/3979-notes-sobre-creences-supersticions-i-bruixes-a-blanes/

Durant anys es va explicar la història de tres bruixes que en una nit varen anar i tornar de Mallorca en barca des de s’Abanell. Segons sembla tot plegat va ser obra d’en Recada, l’amo d’un Art de pesca de s’Auguer, que una nit va voler esp antar els carrabiners que vigilaven les platges amb unes dones disfressades de bruixa. L’argúcia va donar bon resultat i això li va donar via lliure per poder fer contraban d’armes per als seus amics carlins.

A Sant Andreu de sa Palomera, a s’Auguer, hi havia una roca llisa que posant-hi la orella es podien sentir les campanes de Mallorca. Els incauts que s’atrevien a provar-ho rebien un bon cop de cap contra la roca.

No trobava però, la resposta a la pregunta que juntament amb la fotografia deixava el Joan Portas. No sabria localitzar bé on es trobava la imatge, segur que algú ens ho deixarà clar. Dedicada especialment a tota la gent d'aquest barri. Temps era temps...


Sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

El Josep Augé Carles ( Blanes, la Selva, 25-06-1955) m’enviava tres fotografies, amb un comentari ” Ja no existeix, estava situada a la esquerra de la fotografia.


Ara hi ha una cocteleria que es diu s´Aixeta”.



El creixement exponencial suposa un major risc per al patrimoni històric, que la despoblació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada