dimarts, 25 d’abril del 2017

IN MEMORIAM DE FILOMENA FERRER GALCERAN, CONVENT DE MÍNIMES DE MÒRA D’EBRE. RIBERA D’EBRE. TARRAGONA. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré davant la façana del Convent de les Mínimes de Móra d’Ebre; patrimoni Gencat explica que les dependències monacals, actualment estan en rehabilitació.



Quan a la descripció ens diu que són de planta rectangular, amb un pati central al mig i estan distribuïdes en planta baixa i pis. La façana principal presenta un portal d'arc de mig punt adovellat, amb guardapols sostingut per mènsules. A la porta hi ha gravat l'any 1894. La resta d'obertures són rectangulars, amb els emmarcaments arrebossats. Les del pis presenten unes motllures de color rosat a la part superior de les finestres. A la part superior del parament hi ha unes motllures ondulants del mateix color. La construcció està bastida en pedra de diverses mides, disposada irregularment.

Llegia que Filomena Ferrer i Galceran (Móra d'Ebre, 3 d'abril de 1841 - Valls, 13 d'agost de 1868) fou una religiosa, monja mínima que va impulsar la fundació del convent mínim de Móra , que es va portar a terme 26 anys després de la mort de Filomena, com ella havia predit.


La causa de beatificació de Filomena s'introduí el 1880, i el 1887 el procés va ser enviat a Roma; el papa Lleó XIII la proclamà venerable el 10 de juny de 1891. El 7 de setembre de 1989, Joan Pau II va donar el decret d'aprovació de les virtuts heroiques de Sor Filomena de Santa Coloma, continuant el seu procés de beatificació.

La seva germana Manuela, també monja, va continuar amb la tasca de la fundació, que es finançà principalment per donatius populars.

La primera pedra es col•locà el 18 de novembre de 1883 i s'inaugurà el 5 d'octubre de 1894, quan hi ingressaren set monges mínimes.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada