dissabte, 15 d’agost del 2015

ERMITA ‘NOVA’ DE SANT MIQUEL. PUI DE SEGUR. LA POBLA DE SEGUR. EL PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

El Josep Maria Marti publicà una fotografia de la "nova" ermita de Sant Miquel a La Pobla de Segur.


Demanava dades de l’ermita ‘nova’ , i l’Àngels Pe Farras, ens diu : l'ermita actual es va edificar l'any 1776 en record de l'antic poble del Pui de Segur, que amb el temps s’havia anat quedant deshabitat en marxar els seus veïns a la Pobla de Segur.

S’aixecava doncs amb els ‘diners d’Amèrica’ que es van destinar en gran part a fer o refer cases pairals, esglésies , capelles , ermites,... enlloc d’invertir-los en la modernització de les estructures productives.

La pèrdua de les colònies americanes va comportar l’absoluta ruïna del REINO DE ESPAÑA, que s’accentuarà amb el primer feixisme ( dictadura de Primo de Rivera), les conseqüències terribles de la sedició feixista de 1936-39, i l’anomena’t franquisme, al que succeirà una ‘democraciola’ gestionada per les mateixes famílies politiques, i que gestionarà la ‘cosa pública’’ amb un nivell d’estultícia i corrupció que ha meravellat al món.

Sant Miquel Arcàngel , el Princep de les Milícies Celestials, lluita des d’antic amb el maligne, està clar però, que la seva protecció pot poca cosa enfront dels ‘dimonis de la política’ , que reconvertits en ‘ partits càrtel ‘ han espoliat els recursos públics amb total impunitat des de 1978 fins al dia d’avui.

Els seus miraculosos esforços faran possible que el dia 27 de setembre de 2015 la ciutadania pugui manifestar-se – almenys a Catalunya – amb absoluta llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada