divendres, 19 de juliol del 2024

IN MEMORIAM. FAÇANA AL CARRER DE GRÀCIA DE L’ESGLÉSIA DE SANT FELIX. SABADELL. EL VALLÈS OCCIDENTAL.

 

A Catalunya tenim un tresor d’imatges :

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecag/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecin/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceco/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany

Jaume Oliveras i Brossa (la Garriga, 13 de gener de 1877[1] - Barcelona, 6 de setembre del 1957) retratava,  Persones pel carrer i al fons l'antiga façana, al carrer de Gràcia,  de l'església de Sant Fèlix de Sabadell



https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceco/id/7723/rec/8



El campanar i l’antiga església de Sant Fèlix (1881). Autor: Vives i Martí/AHS.

El campanar constava de tres nivells o cossos: la planta baixa, on s’instal·là la capella del Roser, a sobre el comunidor i finalment, la torre de les campanes horàries amb tres finestrals i quatre fornícules.  A dalt de la torre hi ha un terrat el qual es protegí amb una barana amb revestiment de peces d’obra cuita. En total l’alçada del campanar és de 36,80 metres.

 Documentar de forma rigorosa el Patrimoni històric de Catalunya és un imperatiu ètic per als catalans, recordeu allò de "qui perd els orígens perd identitat", el REINO no durarà eternament,  les tensions entre els " caïnites"  així ho fan pensar. 

Que  Sant Felix   i  Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels   sabadellencs, corberencs ,    font-rubinencs   , santquirzencs ,   amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders , menors estrangers no acompanyants, exiliats polítics ..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada