dissabte, 8 de juny del 2024

CAN LLEDÓ / LLADÓ. TEIÀ. EL MARESME

 

JOSEP MARIA ARMENGOL BAS (1865-1941), retratava l’any 1931, Façana amb rellotge de sol de Can Lladó. Teià. El maresme

 



https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/5975/rec/2

https://www.gnomonica.cat/bd_detall.php?numero=4356

https://teia.cat/serveis/urbanisme/npu

CAN LLADÓ

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/9097

Quan al topònim, Lledó, etimològicament  de lledó, nom de l'arbre Celtis australis en part avui substituït pel derivat lledoner. La relativa  raresa d'aquest arbre feia apte el nom per designar  les localitats i/o els indrets  on hi havia un lledoner ben conspicu.

Darrerament els articles sobre Patrimoni han estat considerats OFENSIUS I/O PERILLOSOS per FACHAVOX que ens ha “ estirat les orelles “, i ens amenaça amb tancar-nos la pàgina. Si això succeís – no deixarem de publicar en llengua catalana -, el nostre infinit agraïment a tots els que ens llegiu o ens heu llegit al llarg d’aquest anys.

 El 30.5.2024 s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció, NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia,.. NO,NO,NO,...

El Diumenge  9.6.2024  - i  en qualsevol contesa electoral - eviteu triar  als “ caïnites “ ,  fàcils de reconèixer, son els que fan costat als genocidi dels palestins, ,   els  que conreen l’odi a les minories,  els que justifiquen la subordinació de les dones, i àdhuc la seva mort, els que   callen davant de la injustícia, l’explotació,  el narcotràfic, el tràfic de persones, --, els que criden contra la pau, la concòrdia , el perdó,.... 

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2024/06/europa-ens-encanta.html

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada