El divendres 9.06.2017 el Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ), i l’Antonio Mora Vergés, fèiem una visita a Gallifa , en quina rectoria resideix o residia mossèn Josep Dalmau i Olivé (Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental, 20 d'octubre de 1926), ambdós Josep, compartien infantessa a Sant Llorenç, fins que passada la comtessa bèl•lica, durant la dictadura franquista, els seus camins divergien, un es dedicaria als treballs agrícoles, i l’altre seguint la seva vocació religiosa rebria les sagrades ordres i es vincularia de per vida al petit poble de Gallifa. No crec que s’hagin vist des d’aleshores, i si Déu no hi posa remei, ho faran a la seva presència. Demà, el diumenge 18-06- 2017 mossèn Josep Dalmau i Olivé assistirà possiblement al 31 aplec al Santuari ecològic del Castell de Gallifa: http://www.santuariecologic.com/ , si coincidiu amb ell, digueu-li que el Josep Olivé Escarré el voldria veure.
Ens arribàvem fins a l’església de Sant Pere i Sant Feliu, anàvem al camí que mena al Santuari de l’Ecologia, per tornar novament a la rectoria, on ens confirmàvem que mossèn Josep Dalmau i Olivé no estava a Gallifa.
Demanava informació de l’escola anterior a la dictadura franquista, i em deien que estava a l’ajuntament vell, en l’edifici més alt. Si no fos aquest sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com , alhora que ens envieu la imatge correcta.
El Josep Olivé Escarré diu que ‘és un tomàquet madur’, expressió que vol indicar que les previsions a la llarg termini quan es tenen 91 anys estan fora de lloc.
http://gallifa.amaliabosch.com/3-mossen-josep-dalmau-oliver-una-vida-de-pel%C2%B7licula-dalmau-humanista/
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2017/06/cronica-duna-no-trobada-que-ens-portava.html
M’havien convidat al 31 Aplec al Santuari Ecològic del Castell de Gallifa http://www.santuariecologic.com/ , i els contestava l’email indicant-los el meu número de telèfon per concertar la trobada entre els dos Josep. Estic a l’espera.
L’email, malgrat que el signava mossèn Josep Dalmau i Olivé, estic convençut que és obra d’alguna de les persones que vetlla pel manteniment de la seva obra. Li deixo el meu prec, concerteu la trobada entre ambdós coetanis i amics d’infantessa, la Mare de Déu de l'ecologia us ho agrairà.
Ajudeu-nos en la nostra recerca dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, en totes les poblacions, hi havia almenys una escola o dues, aleshores es portava la segregació per sexes. Esperem les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Avui al mati assistia al Festival de Fi de Curs d’un dels meus nets, mentre els escoltava cantar i/o tocar diversos instruments pensava que als cleptofeixistes els serà MOLT difícil enganyar-los com ara fan, fins és possible que veiem als tribunals alguns dels il•lustres ‘santons’, - poseu vosaltres els noms i cognoms - com deien els argentins, ‘ a veces suenan los tiros por el lado de la justicia’.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada