Retratava el que va ser palau del Comtes de Prades, que per matrimoni anirà als Cardona – profundament fidels al REINO DE ESPAÑA – i que també per matrimoni accedirà als Medinaceli, finalment, ‘ la pela, és la pela’, i això cau molt lluny de casa seva, l’edifici serà adquirit per l’Ajuntament de Falset, que el destinarà a ser la seva seu.
La descripció tècnica ens diu que és un edifici de sòlida construcció, de planta baixa, entresol i dos pisos, bastit amb carreus fins al primer pis i de maçoneria arrebossada i pintada el segon. Està integrat a la plaça de la Quartera, presenta una estructura porxada amb tres arcs de mig punt emmarcats per quatre pilastres, dues de les quals són compartides per les construccions veïnes. Per sobre corre un fris sostingut per quatre falses columnes coronades per un balcó corregut amb quatre obertures, cobertes per un fris i amb frontons arrodonits als costats i triangular al mig. Al segon pis hi ha les golfes amb una galeria de petites finestres. La façana interior feta de carreus disposa d'una estructura centrada dividida per dos falses columnes i dos de més extremes que donen peu als arcs de mig punt que formen els laterals del porxo. La porta, dovellada, presenta l'escut i la data, amb sengles finestres laterals a l'alçada de l’entresol i de la planta baixa.
Retratava també al Josep Olivé Escarré al costat de la peça que dona nom a la Plaça.
Quan al topònim el diccionari català valència balear ens diu : etimològicament del llatí fĭlĭcētu, ‘falguerar’. S’explica – en desconec però, la base històrica- que al Priorat d’Scala Dei se li van assignar set pobles, i justament aquest FA EL SET.
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada