Del topònim Salipota que dona nom a un barri de Súria que va néixer l’any 1959 amb la construcció d'un grup d'habitatges socials per als treballadors de les mines; l’Albert Fàbrega Enfedaque en defensa la procedència del cognom Solerporta.
Ens arribàvem la Maria Jesús Lorente Ruiz, i l’Antonio Mora Vergés, fins aquest mirador de Súria, topònim que en el diccionari català valència balear , s’associa al gentilici surià o sorià, ‘nadiu de Síria’.
Volia retratar l’església de Santa Bàrbara – excelsa Patrona dels que treballen amb explosius, dels soldats d'artilleria, d’arquitectes, paletes, enginyers de fortificacions, cavadors de tombes, protectora contra el llamp, el foc, les tempestes i mort sobtada,... – el temple es va construir l’any 1967- no trobava enlloc les dades de l’arquitecte – segon s’explica per atendre els fidels del barri de Salipota – que havien d’anar fins aleshores a l’església parroquial de Sant Cristòfol / Menna - , i té – per dir-ho de forma políticament correcta – un estil arquitectònic contemporani.
Davant el silenci del REINO DE ESPAÑA enfront els fets tràgics del presumpte genocidi per gas a Síria, pregava per totes les víctimes innocents, i demanava la seva protecció per la població civil de Catalunya.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada