Ens aturàvem el Josep Olivé Escarré, i l’Antonio Mora Vergés, al poble de Garraf, adscrit actualment a Sitges, volíem visitar el Celler que per encàrrec de l’Eusebi Güell i Bacigalupe ( Comte de Güell), aixecava Gaudi i/o els seus col•laboradors.
La descripció tècnica ens diu que es tracta d'un conjunt d'edificacions integrat per un celler i magatzem, habitatges i una capella, situat a prop del mar i de la carretera de les costes de Garraf.
Tots els seus elements estan construïts segons els postulats tècnics i estètics pròpiament modernistes, més concretament de l'escola gaudiniana.
Destaca, doncs, la presència d'arcs parabòlics, la utilització del ferro forjat i de l'obra vista, l'asimetria de la composició i l'ús de fórmules constructives extretes de l'arquitectura medieval.
Llegia que entre la documentació conservada a l'Arxiu Municipal de Sitges, hi ha una sol•licitud de llicència d'obres per a construir una bodega a la part posterior de la finca que Eusebi Güell posseïa en la quadra de Garraf, amb data d’entrada de 21 d'octubre de 1889.
El Miquel Pujol Mur , i la Rosa Planell Grau, feien un exc l•lent treball documental en la seva visita al Xalet de o del Catllaràs, al terme de la Pobla de Lillet, a les terres del Berguedà sobirà.
La comparació de les imatges em feia recordar la qüestió de l’ou i la gallina ( que és primer ), i personalment em confirmava en l’autoria de l’Antoni Gaudí i Cornet (Riudoms, 25 de juny de 1852 - Barcelona, 10 de juny de 1926), que tenia el boníssim costum de compartir la feina amb altres arquitectes, en el cas del Celler Güell, amb el Francesc Berenguer i Mestres (Reus, Baix Camp, 1866 - Barcelona, 1914).
Publicarem aquest treball a http://www.bergactual.com/ mitjà en el que en el seu dia veia la llum http://www.bergactual.com/2012/08/19/xalet-de-catllaras-a-la-pobla-de-lillet-petjades-gaudinianes l’article que esmentàvem del Miquel Pujol Mur , i la Rosa Planell Grau.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada