diumenge, 2 de juny del 2024

ESGLÉSIA DE SANT JOAN BAPTISTA D’ARTIES. MUSEU ETNOLÒGIC D’OBJECTES RELIGIOSOS DE LA VAL D’ARAN.

 

L’Antonio Gallardo i Garriga (Barcelona, 18/04/1889 – 16/06/1942) -  li afegeixo la O al nom propi, perquè com ja mateix, quan vàrem néixer no es permetia inscriure al REGISTRO CIVIL noms que no fossin en llengua castellana – ells, en deien i en diuen, ESPAÑOLA - , i convé recordar-ho sobretot ara que FUERZA VIEJA, pot  o vol “manipular la història” -  retratava  l’any 1919, Vista de la façana posterior i campanar de  l’església de  Sant Joan baptista d'Arties. Naut Aran


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/901/rec/8

Restaurada l’any 1975 per la Fundació Museu Etnològic d’Era Val d’Aran,  des de 1983 aquest edifici constitueix un dels equipaments del Museu de la Val d’Aran que conté un museu etnològic d’objectes religiosos de la Vall d’Aran.





Que Sant Joan Baptista  i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels ,aranesos  , andorrans , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,   , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís,    , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció, NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia,.. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada