diumenge, 17 de gener de 2016

MASIA DEL GARET. COLLSUSPINA. MOIANÈS

Retratava al Josep davant la masia coneguda com la Torre de Casanova de la que ens diu la descripció de patrimoni Gencat; gran casal que presenta diferents edificacions. L'edifici principal és cobert amb teulada a dues vessants amb un cos formant galeria adossat a la seva part esquerra. Cal destacar un portal semicircular així com les cantoneres. A la part posterior de la masia i en l'angle superior que formen les façanes hi ha dos torretes de defensa. A l'interior de la casa hi ha un menjador d'estil neoclàssic amb oratori dedicat a Santa Joaquina i un seguit de béns mobles que el fan un veritable museu.


Torre situada a la part posterior de la masia a l'angle superior on es tallen la façana superior i la lateral. Té forma circular i la base presenta tres parts diferenciades. Està coberta amb una petita teuladeta circular i presenta algunes espieres. La seva situació, on s'inicia el desnivell del turó, li dóna una àmplia panoràmica.


A la dreta de l'edifici principal del Garet hi ha dos edificis amb diferent orientació, superposats. Tots dos estan coberts a una sola vessant i presenten cantoneres, finestres i portals d'arc rebaixat de pedra treballada.

S'hi accedeix per unes escales fetes de pedra que a la part superior formen una volta i una petita lliça per on s'accedeix al corral.

El Josep Olivé Escarré, havia treballat com a mosso a la masia de l’Oller de Collsuspina.

Dins dels terrenys d’aquesta casa hi ha la Creu de Puig Castellar.

Ens agradarà tenir imatges de la Capella de santa Joaquina, ho demanarem al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin )

Sou pregats de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada