divendres, 4 de desembre del 2015

LA CASA SANS AL NÚMERO 8 DEL PASSEIG MARITIM DE SANT VICENÇ DE MONTALT. EL MARESME

Retratava la casa de número 8 del Passeig Marítim de Sant Vicenç de Montalt; una parella, ell francès i ella argentina, em deien que aquest edifici aïllat de planta baixa i pis, amb un porxo a la planta baixa i un jardí que l'envolta. Cobertes amb forta pendent i teules vidriades. Té una torre al centre de la casa que sobresurt un pis més i està coberta a quatre vents. Ràfec petit en tot el perímetre. Rajoles de ceràmica a la façana, decorant la planta baixa i les finestres, els té el cor robat.


No trobava cap dada del seu autor, i quan al nom de la casa, Sans, únicament un cognom del que no aconseguia extreure’n cap més informació.

Sou pregats de fer-nos saber el nom i cognoms, tant del promotor com de l’arquitecte, així com el lloc i data del seu naixement i traspàs.

La major part d’aquests edificis s’aixecaven entre la primera i la segona dècada del segle XX, la victòria dels sediciosos feixistes encapçalats pel general Franco, contra el govern LEGÍTIM de la II República, suposava el començament d’un període de mediocritat – en tots els àmbits - que encara no s’ha superat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada